La cultura de l’oli -1
L’oli és el suc de l’oliva, un fruit en forma de drupa, que produeix l’olivera (olea europaea ), essent una modificació de la silvestre: l’ullastre.
Va ser una de les primeres plantes conreades ( entre 3.000 i 4.000 anys a. de C. )
Junt amb la vinya i el blat son les tres bases de la dieta Mediterrània una de les dietes alimentàries amb una alta longevitat.
Estem en temps de collita i tot a les glaçades i la sequera d’anys anteriors, la producció d’enguany ve a ser un 70% de la que es considera normal.
Curiositat:
La producció d’olives ve a ser bianual, car l’olivera necessita reposar i per aixó un any produeix molt i el següent és més minça. #floralocalBE #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé
dimarts, 23 de desembre del 2025
28-11-25
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada