La pera de Sant Joan o pera del Castell es un tipus de peres que destaquen per ser les més primerenques i les més petites.
El seu origen més probable és als Països Catalans, potser a Mallorca.
La
perera (pyrus communis)que fa aquestes peres és un arbre caducifoli,
les peres son menudes de color groc verdós clar amb una galta vermella a
la banda on li toca el sol que fan uns 4 cm de llargada amb un diàmetre
de 3 cm. L'arbre floreix entre març i abril i els fruits maduren entre
mitjan juny i principi de juliol, d’aquí agafa el seu cognom. La seva
polpa és blanca i cruixent. S'acostumen a menjar amb la pèla. Com a
inconvenient té que es torna fàcilment “lloca”(fosqueja per dins) i per
tant no es pot guardar.
Curiositats:
No totes les peres cauen per
Sant Joan, que algunes en maduren per Sant Pere. No són les úniques
peres lligades a un sant, n’hi ha d’altres com la de Sant Jaume, que
madura a la darreria de juliol; la de Sant Llorenç, petiteta i groga o
la candieta, a punt per Santa Càndia, patrona de Falset, a primers de
setembre.
#CMdlGBE #naturalocalBE #floralocalBE #quasiqmzero #elmanescalfañé
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada