Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dilluns, 5 d’abril del 2021

tempus discurrit... 25-03-21

 L'església parroquial de Sant Sadurní de l'Heura és una construcció (1773-1777) de grans dimensions, d'una nau amb capelles laterals Els murs lateral presenten contraforts i les capelles tenen coberta de teula a una vessant, mentre que la nau és coberta a dues vessants. A la façana principal, orientada a migdia, hi ha la portada, amb obertura d'arc rebaixat i pilastres a banda. A la part superior d'aquest conjunt hi ha una fornícula i, més amunt encara, una rossasa o rossetó.

A la banda de ponent de la façana s'alça un campanar de base quadrada, i un altra campanar a Llevant. Hom creu que aquest campanar va formar part de les defenses del desaparegut castell de Sant Sadurní. La resta d'elements antics de l’època romànica es troben totalment tapats per l’arrebossat.

Curiositat:

Hi ha documentació relativa a l'església de Sant Sadurní des del 978, del període romànic conserva l'antic campanar, anomenat "campanar vell".

#quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #edificacionsantigues #elmanescalfañé