Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dilluns, 5 d’abril del 2021

Tempus discurrit... 23-03-21

 El radar del Puig d'Arques, és un model de radar meteorològic que fou instal·lat l'any 2002. Està en un edifici de 19 metres d'alçada, ubicat al cim del Puig d'Arques, en ple Massís de les Gavarres, al municipi de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura (al Baix Empordà). Per a la instal·lació del radar , a part d’incloure mesures d'integració paisatgística i de la PÈSIMA restauració de l'entorn, com és el cas del dolmen, va fer falta asfaltar el camí que mena cap a Romanyà i ensorrar-hi un tub per a portar electricitat fins al radar.
Així mateix, es va condicionar un pis de la torre per a les funcions de vigilància forestal, substituint l'antiga torreta de guaita, transformant-lo en un magnífic mirador de 360 graus de vista.
Curiositat: l’Onze de Setembre els Amics de la ratafia hi fan una trobada on obsequien amb un tast de coca i ratafia. #naturalocalBE #humanitzaciódelmedi #quasiqmzero #elmanescalfañé