Per S. Jordi espiga l’ordi i algun camp de blat, tot hi que de ben segur que el blat espigarà per S. Marc.
L'ordi
(Hordeum vulgare) és una planta herbàcia, d’espigues amb arestes. És un
cereal de gran importància tant per als animals com per als humans. En
conreus de cereals al món, és el quart, tant en termes de quantitat
produïda (136 milions de tones) com d'àrea de cultiu (566.000 km²).
La
llavor d'ordi és de forma afusada, més gruixuda en el centre i va
aprimant-se cap als extrems. La closca de l'ordi és d'utilitat en els
processos de maltatge i cerveseria.
Hi ha dues espècies principals:
el de dos carreres que s’utilitza en cerveseria i el de sis carreres que
va per alimentació animal.
L'ordi germina a una temperatura mínima
de 6 °C, floreix als 16 °C i madura als 20 °C. Tolera molt bé les
baixes temperatures i arriba a suportar els deu graus sota zero.
Curiositats:
La cervesa d'ordi fou probablement la primera beguda produïda pels humans del neolític
No
s'ha de confondre amb la civada (Avena sativa) malgrat que en algunes
contrades valencianes de l'ordi se'n digui civada, probablement per
influència del castellà cebada, que sí és el Hordeum vulgare. #quasiqmzero #naturalocalBE #floralocalBE #humanitzaciódelmedi #pagesiadelterritori #elmanescalfañé
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada