Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dissabte, 24 d’abril del 2021

Tempus discurrit... 18-04-21

 El modernisme a BCN!!!
Al 1858 es vàrem enderrocar les muralles de Barcelona, es va proposar un pla per l’Eixample que va ser aprovat per l’Ajuntament, però el Govern Central va imposar el d’Ildefons Cerdà, que anava des de Montjuïc fins el Besòs, la burgesia barcelonina el va rebutjar al començament ja que venia imposat.
Es va construir, gràcies a la industrialització, durant els últims 20 anys del S. XIX i els 20 primers del S. XX. Període que va coincidir amb el MODERNISME.
Tot l’Eixample constitueix un conjunt arquitectònic modernista únic a Europa.
Així doncs passejant podreu admirar les portes i les entrades de les cases, amb ascensors de fusta i làmpades amb llautons excel·lents, aquí en teniu un exemple senzill de la Rambla De Catalunya
Curiositat:
Fixeu-vos en les làmpades que una te la part del vidre amb una curvatura més pronunciada que l’altra, la restauració, al trencar-se, no es va fer de forma massa acurada. #casessingularsBCN #humanitzaciódelmedi #artesaniadelmetall #quasiqmzero #elmanescalfañé