Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dissabte, 24 d’abril del 2021

Tempus discurrit...20-04-21

El color groc d’alguns dels nostres camps, tal com vàrem dir en un altra post, es degut a la flor d’una planta que els “jardiners del territori”, els nostres PAGESOS: tant agricultors com ramaders han sembrat ( més de 100.000 Ha. a la Península ) per obtenir uns rendiments de 2.500 quilos/Ha. El groc dèiem, ha fet un canvi d’intensitat degut als 15 litrets que van caure fa uns dies, fins llavors era un groc desnarit, sense força.
M’agradaria saber els milions de fotos que s’han fet!!!
Es normal que fem fotos, el que no ho és, es que trepitgem els cultius, fem rams de flors, etc...
El que molta gent pensi que el “camp” es de tothom, també cal pensar que uns quants, els pagesos, el necessiten per viure, i sovint per sobreviure, ja que a l’agricultura mai 2 + 2 es = 4. Factors incontrolables poder fer que les collites siguin escadusseres!!!
Curiositats:
Millora l’estructura del terreny.
Controla les males herbes.
Trenca el cicle de malalties dels cereals.
Evita l’erosió del terreny.
Ajuda a la rotació necessària dels cultius. #quasiqmzero #naturalocalbe #floralocalBE #humanitzaciodelmedi #elmanescalfañé