El patatam ja fa un goig que ens enamora!!!
La patata, un tubercle amb multitud de varietats:
Per bullir: Buffet, ideal xafada, que no pas passada pel passapurés ( la millor per mi),
Kennebec, Jaerla, Spunta, Flamenco i Red Pontiac.
Per la brassa: Kennebec, Flamenco i Spunta
Per fregir: Baraca, Agria, Kennebec, Spunta, Caesar, Bintje, Draga, Felix, Nagore i Monalisa.
Per truita:
Monalisa i Kennebec
També podem classificar-les per temps que es cullen: primerenques , estiuenques i tardanes.
Curiositat:
Per
a la seva conservació, antigament, es feia una rasa a terra i es
posava una capa de palla i després les patates una altra capa de palla i
es tornava a tapar amb terra.
#CMdlGBE #naturalocalBE #floralocalBE #humanitzaciódelmedi #quasiqmzero #elmanescalfañé
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada