Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dijous, 6 de maig del 2021

Tempus discurrit... 05-05-21

 

L’albercoc, ja te forma.
Arbre caducifoli de la família de les Rosaceae. El seu nom és d’origen àrab, vol dir “el precoç” ja que madura abans que el préssec. El Prunus armeniaca, sembla ser que es originari d’Armenia.
De l'albercoc se'n consumeix el fruit com a aliment, els pinyols per a obtenir-ne l'oli d'albercoc que té diversos usos, generalment cosmètics.
Tot i que hi ha moltes varietats d'albercoquer, les més conreades són les següents: canino, búlida i galta roja.
Aquest es un galta roja, originari de Múrcia.
L’albercoquer és un dels fruiters més resistents a les malalties.

Curiositat:

Els pinyols, mòlts es fan servir per a netejar motors d'avions de reacció, ja que tenen més d’un 30 % d’oli que dissol matèries sòlides de l’interior del motor.