Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dimarts, 22 de juny del 2021

Tempus discurrit... 20-06-21

 Pel Juny la falç al puny!!!
Fins avui la pluja ens ha respectat per a poder segar i batre, ara ho fa tot junt una màquina recol•lectora (cosetxadora en el argot de la pagesia) que amb una pinta al davant, talla i separa el gra de la palla, la qual serà embalada i servirà més endevant com a jaç o com aliment fibrós per el bestiar. I el gra, que va per un altra cantó, es portarà amb remolcs cap a les fàbriques de pinso o cap a les farineres, si es farina de Girona (D. O.-“És farina de Girona”) servirà per fer per exemple el PA de Tamuntana. El segell identifica que una farina ha estat elaborada exclusivament amb blats conreats a les comarques gironines, sota els controls de la producció integrada. Això permet als flequers artesans de les comarques gironines elaborar pa amb producte de km 0 i amb un altíssim nivell de qualitat certificat, que ofereix unes propietats organolèptiques excel-lents.
Curiositat:
Només hi ha tres farineres que panifiquen la farina de Girona: la Coromines a Banyoles, la Sunyer a la Bisbal i una tercera al Vallès Oriental: la Moretó de Mollet. #naturalocalBE #floralocalBE #humanitzaciódelmedi #quasiqmzero #elmanescalfañé