Pel Juny la falç al puny!!!
Fins avui la
pluja ens ha respectat per a poder segar i batre, ara ho fa tot junt
una màquina recol•lectora (cosetxadora en el argot de la pagesia) que
amb una pinta al davant, talla i separa el gra de la palla, la qual serà
embalada i servirà més endevant com a jaç o com aliment fibrós per el
bestiar. I el gra, que va per un altra cantó, es portarà amb remolcs cap
a les fàbriques de pinso o cap a les farineres, si es farina de Girona
(D. O.-“És farina de Girona”) servirà per fer per exemple el PA de
Tamuntana. El segell identifica que una farina ha estat elaborada
exclusivament amb blats conreats a les comarques gironines, sota els
controls de la producció integrada. Això permet als flequers artesans de
les comarques gironines elaborar pa amb producte de km 0 i amb un
altíssim nivell de qualitat certificat, que ofereix unes propietats
organolèptiques excel-lents.
Curiositat:
Només hi ha tres
farineres que panifiquen la farina de Girona: la Coromines a Banyoles,
la Sunyer a la Bisbal i una tercera al Vallès Oriental: la Moretó de
Mollet. #naturalocalBE #floralocalBE #humanitzaciódelmedi #quasiqmzero #elmanescalfañé
dimarts, 22 de juny del 2021
Tempus discurrit... 20-06-21
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada