Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dilluns, 27 de setembre del 2021

16-09-21... tempus discurrit

 El burro català, ha quedat més sol que la “una”!!!
No és mera casualitat que aquest burro hagi estat escollit símbol d’identitat i imatge de Catalunya.

El burro és una raça autòctona de Catalunya. S’utilitzava pel treball agrícola per totes les feines de transport. El burro català ha estat durant molt de temps l’animal de càrrega més estès a tota la Península.
Alguns miren aquest símbol com a una competitivitat entre el burro i el toro espanyol. En realitat, van ser les seves qualitats les que van fer del burro català un símbol de tot un país.

La seva resistència als treballs durs, així com el fort caràcter l’han convertit en un dels símbols més apreciats. El ruc català encarna la singularitat, la identitat i el caràcter de tots els catalans!!!

Curiositat:
Conegut i valorat per la seva força, resistència i gran mida, s’ha utilitzat durant molt de temps per criar i així millorar la seva descendència. George Washington, en particular, va portar varis burros a terres americanes amb l’objectiu d’enfortir la genètica dels cavalls locals. Així es va crear la raça Kentucky-Catalan-Donkey que va participar la conquesta del oest!!! #CMdlGBE #faunalocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé