Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dijous, 2 de desembre del 2021

01-112-21 tempus discurrit...

 Santa Llúcia de l'Arboç, és una ermita del municipi de la Bisbal d'Empordà, situada a la Serra dels Perduts, a les Gavarres, prop del poble de Sant Pol. El temple actual es va construir l'any 1717, format per una sola nau reforçada amb contraforts. A la llinda de l'entrada hi ha un escut amb la creu de la Bisbal i dos ulls, símbols de Santa Llúcia. El campanar és de cadireta, amb esferes de ceràmica de la Bisbal. Al costat de l'ermita hi ha restes de la casa de l'ermità, habitada fins a mitjan segle XVIII.
L'ermita es va construir sobre un edifici més antic conegut com a Sant Nazari de la Ganga, que ja existia l'any 891, tot i que des del 1367 consta el culte a Santa Llúcia.
Curiositat:
Pels volts del 13 de desembre, festivitat de Santa Llúcia, s'hi celebra un aplec, amb esmorzar d’hivern, ofici, sardanes i dinar popular!!!

#CMdlGBE #edificissingularsdeCAT #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé