Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dijous, 2 de desembre del 2021

02-12-21 tempus discurrit...

 El mercat de Rialto. Venezia

La zona es va establir al segle IX, quan una petita àrea al mig de les Illes Realtine a banda i banda del riu Businiacus es coneixia com el Rivoaltuso el "canal alt". El Businiacus es va convertir en el Gran Canal, i el barri del Rialto, icupa el marge esquerre.

Rialto va ser important l'any 1097, quan el mercat de Venècia es va traslladar allí, i al segle següent es va instal·lar un pont de vaixells a través del Gran Canal que permetia accedir-hi. Aviat va ser substituït pel famós pont actual

El mercat va créixer, tant al detall com al major. S'hi van construir magatzems, incloent el famós Fondaco dei Tedeschi a l'altre costat del pont. Mentrestant, van aparèixer botigues amb tota classe de productes. L'escorxador de la ciutat també estava a Rialto.

La major part dels edificis del Rialto van ser destruïts en un incendi l'any 1514.

Curiositat:

La zona segueix sent un barri molt concorregut, amb el mercat diari de les hortalisses (Erberia) i el mercat de peix del Campo della Pescheria, però recorda molt la Boqueria, que s’ha convertit en un lloc per turistes. #edificissingularsdelmón #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé