Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dijous, 31 de març del 2022

21-03-22 tempus discurrit...

 Divendres passat, 18-03-22 és va donar la sortida a la commemoració dels set-cents anys de mercat setmanal de la Bisbal.
Durant tot l’any és celebraran actes per commemorar-ho.
El primer va ser una conferència a dues veus la de la directora del Arxiu Comarcal: Carme Ma. Marugan que va explicar la data que figura en el llibre dels Privilegis (actualitzada seria el 22 de març del 1323) i d’en Jordi Frigola, historiador local, que va explicar les activitats que s’hi feien i va donar dades del moviment mercantil que suposava, tant de matèries primeres com de persones. Era un mercat de proximitat, tant important que inclús feia por al consistori de Girona, que és negava a contribuir a la construcció de la carretera Girona Palamós per evitar la competència de la Bisbal, avui s’ha convertit en un mercat de marxants amb quatre excepcions d’hortalans propers.
Curiositat:
Als anys 30 del s. XX, segons càlculs de l’economista Marina Puig el volum de compra-venda era de més de 100.000 pessetes. #mercatssetmanals #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé