Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dijous, 31 de març del 2022

27-03-22 tempus discurrit...

 El presseguer.
Cap a finals de març ens trobem amb una de les florides més espectaculars de la fruita de pinyol, la del presseguer (Prunus Persica).
El seu fruit, el préssec, és una drupa de 4-8 cms. de diàmetre que té 3 parts: l’epicarpi (pell), el mesocarpi (polpa) i l’endocarpi (pinyol) que conté la llavor.
Hi ha dues mutacions que han originat la nectarina i el paraguaio. Drupa ve del grec i del llatí i vol dir oliva.
Son drupes des del cafè passant per les ametlles, el coco, el mango, l’oliva, el pistatxo fins a tots els prunus: cirera, préssec, pruna, albercoc, etc.
Curiositat:
En la majoria la part comestible sol ser el mesocarpi, però també n’hi a que la part comestible només és la llavor.
En el cas del préssec vigileu ja que la llavor no és pas comestible, conté cianur!!! #CMdlG #naturalocalBE #floralocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé