El presseguer.
Cap
a finals de març ens trobem amb una de les florides més espectaculars
de la fruita de pinyol, la del presseguer (Prunus Persica).
El seu
fruit, el préssec, és una drupa de 4-8 cms. de diàmetre que té 3 parts:
l’epicarpi (pell), el mesocarpi (polpa) i l’endocarpi (pinyol) que conté
la llavor.
Hi ha dues mutacions que han originat la nectarina i el paraguaio. Drupa ve del grec i del llatí i vol dir oliva.
Son
drupes des del cafè passant per les ametlles, el coco, el mango,
l’oliva, el pistatxo fins a tots els prunus: cirera, préssec, pruna,
albercoc, etc.
Curiositat:
En la majoria la part comestible sol ser el mesocarpi, però també n’hi a que la part comestible només és la llavor.
En el cas del préssec vigileu ja que la llavor no és pas comestible, conté cianur!!! #CMdlG #naturalocalBE #floralocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé
dijous, 31 de març del 2022
27-03-22 tempus discurrit...
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada