Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dijous, 31 de març del 2022

28-03-22 tempus discurrit...

El mercat de S. Antoni.
És l’edifici d’arquitectura de ferro més significatiu de BCN inclús abans que el Born.
Sota seu s’han trobat des de la via romana Caesaraugusta ( el ramal que baixava per la costa: Blanes, Mataró, Badalona i BCN; una masia del segle XVI amb basses, pou i sínia i el baluard de S Antoni que tancava la ciutat per l’oest.
Ocupa tot una illa de l’Eixample i té forma de creu amb un cimbori en la confluència. És va construir el 1872, fora muralles, seguint el Pla Cerdà com equipament municipal: primer mercat per abastir la ciutat.
Va ser en la reforma a partir del 2009 que és van trobar aquestes estructures arqueològiques algunes de les quals s’han pogut conservar.
Curiositat:
Actualment hi ha un soterrani de 4 plantes amb magatzems de l’Ajuntament, pàrquing, zona comercial i zona de descàrrega de mercaderies.
Per aconseguir-ho es van extreure 160.000 metres cúbics de terres. #edificissingularsdelmón #edificissingularsdeCAT #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé

😍😍😍

Curiositat: al bar Ramón, al carrer Borrell, el millor cap i pota de BCN.