La palla.
Després de recolectar el cereal ens queda un subproducte als camps: la palla.
Tot
i que és comestible per alguns animals, no tota té el mateix valor, ni
els agrada per igual, la de civada és la millor, seguida per la d’ordi i
finalment la de blat.
Els remugants son els únics que poden digerir
una part de la fibra que porta, ja que l’altra part està formada per
lignina que és totalment indigerible.
Una part va destinada a fer
jaç pels animals, la que menys palativitat té, però s’utilitza com a
aïllant en construcció, per fer toves barrejada amb argila i aigua, en
horticultura per evitar el creixement de males herbes i per fer paper.
Curiositat:
Abans davant de les cases de pagès hi havia una part enrajolada on es seperaba el gra de la palla: l’era. #CMdlG #naturalocalBE #floralocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé
dimecres, 13 de juliol del 2022
07-07-22 tempus discurrit ...
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada