És un arbre originari de l’Altiplà de la Cordillera Andina.
Fa un gra vermellós que sembla pebre però no ho és.
El pebrer bord, Schinus Molle, cal diferenciare’l de Piper Nigrum ( pebrer negre bo), que és una enfiladissa típica de l’India i l’illa de Java de la que se’n treuen els tres pebres: verd (immadur), negre (meitat de maduració) i el blanc (madur).
El pebrer bord s’usa com a ornamental ja que desprèn aromes agradables i les branques amb fulles primes i llargues tenen una caiguda com el salze.
Fa un fruit en forma de raïm semblant al pebre, però de color vermell, es pot menjar en molt petites quantitats ja que conté olis essencials tòxics.
Curiositat:
El indis quetxues li deien molli o molle, d’aquí el nom taxonòmic, i el consideraven sagrat. De les llavors en feien pigments per tenyir robes i begudes alcohòliques, de la goma que traspua ungüent per a malalties venèries i de les fulles infusions pel mal de cap.
Fa un gra vermellós que sembla pebre però no ho és.
El pebrer bord, Schinus Molle, cal diferenciare’l de Piper Nigrum ( pebrer negre bo), que és una enfiladissa típica de l’India i l’illa de Java de la que se’n treuen els tres pebres: verd (immadur), negre (meitat de maduració) i el blanc (madur).
El pebrer bord s’usa com a ornamental ja que desprèn aromes agradables i les branques amb fulles primes i llargues tenen una caiguda com el salze.
Fa un fruit en forma de raïm semblant al pebre, però de color vermell, es pot menjar en molt petites quantitats ja que conté olis essencials tòxics.
Curiositat:
El indis quetxues li deien molli o molle, d’aquí el nom taxonòmic, i el consideraven sagrat. De les llavors en feien pigments per tenyir robes i begudes alcohòliques, de la goma que traspua ungüent per a malalties venèries i de les fulles infusions pel mal de cap.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada