Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dilluns, 6 de novembre del 2023

Ruta Modernista - 28



 


Casa Santurce o també coneguda com a Casa Pau Ubarri, carrer València 293.
Projectada per l’arquitecte Miquel Madorell i Rius i construida per l’industrial ferroviari, Pau Ubarri i Iramategui, Comte de José de Santurce que va fer fortuna a Puerto Rico.
Façana estructurada en cinc columnes, les dues laterals en forma de tribunes que li donen prestancia i verticalitat. Interesants els balcons centrals amb dues portes geminades, separades per un mainell o trencallums (columneta que divideix una obertura ).
Els balcons tenen baranes de ferroforjat I no son pas rectilinis
A destacar especialment els forjats de les tribunes i el coronament del cinqué pis amb ornaments florals I destaquen les cuculles octogonals cobertes amb ceràmica vidriada de color negre.
Curiositat:
Sobre l’entrada principal, abans del vestíbul de marbre rosat i blanc al fons del qual hi ha la garita del porter i l’ascensor de fusta i la sortida de l’escala, hi trobem l’escut mobiliari del Comte.