Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dijous, 18 de març del 2021

Tempus discurrit... 18-03-21

 El Teatre Mundial fou inaugurat el 31 de maig del 1914 com a sala de teatre, cinema i espectacles. 

L'any 1979 va tancar i el 1986 passar a ser propietat municipal per tal d'instal·lar-hi el nou teatre municipal. De l'edifici original actualment se'n conserva la façana principal d'estil modernista.
 

L’edifici, en el seu origen va ser una fàbrica de taps de suro i que posteriorment es va convertir en cinema i més endavant en sala d’espectacles. Durant molts anys va estar tancat i després d’unes llargues obres va ser reobert l’any 2007 com a teatre.

Aquest caràcter polivalent en dificulta notablement el disseny i en aquest cas, per les grans dimensions de l’edifici, inclús es va adaptar l’amfiteatre com a espai d’ús únic per actes amb aforaments reduïts (unes 200 persones). Aquest espai va ser inaugurat prèviament a la totalitat del teatre per fer-hi: presentacions de llibres, xerrades i concerts organitzats per l’entitat local de Joventuts Musicals.

La part del teatre te un aforament d’unes 400 persones més.

Actualment ofereix una programació variada amb concerts, obres de teatre i cinema, també s'hi troben les oficines de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà; i l’Escola de Música Conrad Saló també hi te la seva seu. #culturalocalBE #humanitzaciódelmedi #quasiqmzero #elmanescalfañé