El presseguer ( Prunus Persica) és un arbre caducifoli,
originari de la Xina, que per mitja de la Ruta de la Seda va ser
introduït a Pèrsia i després a Grècia, vet aquí el nom botànic per
designar-ne l’espècie.
Te una floració molt vistosa amb flors de color rosa intens.
Dona
un fruit, el préssec, avellutat entre groc i vermell, mol sucós i dolç
d’aquí en deriva el nom de melicotó. Te importants qualitats
antioxidatives.
La nectarina és una varietat de préssec que ha patit
una mutació genètica natural, per tant cal erradicar la creença que és
un barreja entre pruna i préssec. La producció mundial s’acosta als 12
milions de tones. Hi ha dues varietats ben diferenciades: el de vinya,
més dur i de carn groga (famosos els de Calanda) i el d’aigua, més
blanquinós i de carn suau amb molt de líquid.
Curiositat: com que es una fruita
molt perible (que dura poc), se’n fa la conservació en almívar. #CMdlGBE #naturalocalBE #humanitzaciódelmedi #quasiqmzero #elmanescalfañé
dijous, 18 de març del 2021
Tempus discurrit... 05-03-21
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada