Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dijous, 18 de març del 2021

Tempus discurrit... 05-03-21

 El presseguer ( Prunus Persica) és un arbre caducifoli, originari de la Xina, que per mitja de la Ruta de la Seda va ser introduït a Pèrsia i després a Grècia, vet aquí el nom botànic per designar-ne l’espècie.
Te una floració molt vistosa amb flors de color rosa intens.
Dona un fruit, el préssec, avellutat entre groc i vermell, mol sucós i dolç d’aquí en deriva el nom de melicotó. Te importants qualitats antioxidatives.
La nectarina és una varietat de préssec que ha patit una mutació genètica natural, per tant cal erradicar la creença que és un barreja entre pruna i préssec. La producció mundial s’acosta als 12 milions de tones. Hi ha dues varietats ben diferenciades: el de vinya, més dur i de carn groga (famosos els de Calanda) i el d’aigua, més blanquinós i de carn suau amb molt de líquid.
Curiositat: com que es una fruita
molt perible (que dura poc), se’n fa la conservació en almívar. #CMdlGBE #naturalocalBE #humanitzaciódelmedi #quasiqmzero #elmanescalfañé