Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dissabte, 10 d’abril del 2021

Tempus discurrit... 06-04-21

 El portal de l’Àngel.
Avui dia una avinguda comercial i tant o més transitada pels vianants que les mateixes Rambles de les Flors. Té forma de “y grega” si baixem cap al mar i es divideix gràcies a un edifici singular: el Real Cercle Artístic que ocupa el Palau Pignateli i la casa Bassols. A ma esquerra anem a la plaça de la catedral i a la dreta cap al carrer Potaferrisa. (Que va des de la Rambla fins al carrer Cucurulla i on era situada una de les 8 portes de la segona muralla medieval ).
El portal es deia abans Portal dels Orbs (cecs) construït al segle XIII, i era d’on sortia el camí ral cap a la Vila de Gràcia.
També podem veure edificis modernistes com l’antiga casa del Gas, les antigues galeries comercials de can Jorba i al començament un termòmetre enorme a l’antiga casa Cotet, avui trasllada a la Rambla Catalunya.
Curiositat:
amb atenció podem veure en una façana (la del Banco de España) una copia de l’escultura dedicada a “l’Àngel Custodi” que dona nom a l’avinguda, abans estaba situada en una capella que es va enderrocar al segle XIX, l’original es traslladà a Santa Anna i més tard a Hostafrancs. #humanitzaciódelmedi #edificissingurlarsBCN #quasiqmzero #elmanescalfañé

Entrada del Portal de l´Àngel
Palau Pignatelli


Catedral
carrer Cucurulla