Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dissabte, 10 d’abril del 2021

Tempus discurrit... 09-04-21

 El Palau de la Música Catalana va ser construït entre el 1905 i el 1908 per l'arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner com a seu de l'Orfeó Català, finançat amb fons procedents de subscripció popular. Situat al barri de Sant Pere.
És una perla arquitectònica del modernisme català i l'única sala de concerts declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO al 1997
L'edifici modernista s'articula al voltant d'una estructura central metàl·lica recoberta de vidre que, en rebre la llum natural, converteix l'edifici més significatiu de l'obra de Domènech i Montaner en una caixa de música on es combinen totes les arts aplicades: escultura, mosaic, vitrall i forja.
La sala principal està situada al primer pis, la qual cosa fa que quan si entra pujant les escales ens hi trobem una platea espectacular amb una boca d’escenari oberta i al fons les escultures de les 18 muses que sobresurten d’un trencadís vermell-granatós .
Curiositat:
Al centre del sostre hi ha una gran claraboia de vidre, amb sortida a l'exterior, la qual cosa permet l'entrada de llum natural i, quan no n'hi ha, la il·luminació artificial, com si fos un llum. Fou realitzada per Antoni Rigalt i Blanch #edifisissingularsBCN #humanitzaciódelmedi #quasiqmzero #elmanescalfañé