Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dimecres, 18 d’agost del 2021

18-08-21... tempus discurrit

 Fer vi 1.- Hem començat el procés de vinificació: veremar i xafar el raïm.
Amb l’ajut d’un nebot (l’Oriol) i d’un net (en Cesc), a partir d’ara “els socis”.
Enguany hem veremat els nostres i un cova ple de moscatell negre ( una varietat de moscat no massa comuna) de la veïna que n’hi sobrava.
El segon pas ha estat trepitjar el raïm.
Ho hem fet els tres socis.
El resultat ha estat bo, hem separat la rapa per evitar el gust astringent que donaria al vi i hem posat el most en recipients de vidre per controlar la temperatura de fermentació. Podeu veure el procés en les fotos.
Curiositat:
De trepitjar el raïm també se’n diu follar!!!😳 #CMdlGBE #naturalocalBE #floralocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé