Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dilluns, 23 d’agost del 2021

19-08-21... tempus discurrit

 Vinificació 2 .-
Després del premsat, i de treure la rapa entrem en un procés químic que necessita l’ajuda dels llevats.
Aquesta fermentació te tres fases: 1- inicial o d’inducció, creix el nombre de llevats però els sucres encara no es transformen; 2- fase central més tumultuosa on els llevats es multipliquen per transformar els sucres i 3- una fase final que el mateix esperit de vi mata els llevats parant la fermentació.
La fase dos, també provoca l’obtenció en menor mesura de diverses substàncies com ara glicerina, àcids i altres alcohols que tindran un paper important en l’estructura organolèptica del vi.
Simultàniament podem deixar-hi les pellofes i d’ací en treure'm color, cos, aromes i tanins, aquest procés se’n diu maceració.
Curiositat:
A la part superior, si fem maceració, si forma una capa que es diu barret Després de 48 hores podem veure l’evolució de la vinificació. #CMdlGBE #floralocalBE #humanitzaciódelmedi #quasiqmzero #elmanescalfañé