Vinificació 2 .-
Després del premsat, i de treure la rapa entrem en un procés químic que necessita l’ajuda dels llevats.
Aquesta
fermentació te tres fases: 1- inicial o d’inducció, creix el nombre de
llevats però els sucres encara no es transformen; 2- fase central més
tumultuosa on els llevats es multipliquen per transformar els sucres i
3- una fase final que el mateix esperit de vi mata els llevats parant la
fermentació.
La fase dos, també provoca l’obtenció en menor mesura
de diverses substàncies com ara glicerina, àcids i altres alcohols que
tindran un paper important en l’estructura organolèptica del vi.
Simultàniament podem deixar-hi les pellofes i d’ací en treure'm color, cos, aromes i tanins, aquest procés se’n diu maceració.
Curiositat:
A
la part superior, si fem maceració, si forma una capa que es diu barret
Després de 48 hores podem veure l’evolució de la vinificació. #CMdlGBE #floralocalBE #humanitzaciódelmedi #quasiqmzero #elmanescalfañé
dilluns, 23 d’agost del 2021
19-08-21... tempus discurrit
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada