El bitxo de Girona ,pebrot blanc o pebrot
de trampó (capsicum annuum) és un pebrot propi de la província de la
Girona, d'origen incert, que es recol·lecta des del juliol fins a
l'arribada de la tardor.
La seva conservació com a espècie ha estat gràcies als hortolans del pobles i les cases de pagès.
De color groc-verdós, sabor suau i forma allargada i prima, té una mida aproximada de 15 cm.
El seu tret diferencial és la dolçor del seu gust, així com una aroma intensa i una pell molt fina.
Per tal de mantenir-lo durant tot l’any, tradicionalment se’n feien conserves en vinagre i sal, ideal per amanides o pica-pica.
També és un tipus de pebrot molt indicat per escalivar o fregir, ideal com a acompanyament de carns.
Curiositat:
Formula magistral d’en Jordi Roig:
1000 cc H2O
30 grams de ClNa
200 cc d’àcid acétic
400 cc d’oli extra.
Rentar, treure les llavors, trocejar o fer-ne tires, posar en pots, cobrir amb la barreja feta i tapar.
Cal tenir els pots capgirats durant 2 dies, després ja es pot consumir o guardar cap per munt més o menys un any !!! #CMdlGBE #naturalicaBE #floralocalBE #conservesdelatieta #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé
dilluns, 23 d’agost del 2021
23-08-21.... tempus discurrit
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada