Vinificació 5.- Dintre de tot el procés hi ha una part
que es converteix en un subproducte (és un producte secundari o
accidental derivat d'un procés industrial o una reacció química, que no
és pas el que es vol obtenir)
Un subproducte pot ser útil i amb valor econòmic o pot ser considerat un residu a eliminar.
Tenim
dos subproductes: la rapa (on s’agafen el grans) i la brisa que son les
pellofes del gra i s’han d’eliminar, per tant és un cost afegit, però
n’hi ha un tercer que s’aprofita per fer oli: les granes.
L’oli de
grana de raïm era ja conegut a Egipte i a Roma; s’empraba per l’efecte
calmant i amb ingesta continuada millora el benestar general. Accelera
la regeneració dels teixits de la pell i tanca més ràpid les ferides.
Curiositat:
Se’n pot fer sabó de l’oli, té un olor agradable i dona una sensació d’alleugeriment a la pell. S’usa també en cosmètica!!! #CMdlGBE #naturalocalBE #floralocalBE #humanitzaciódelmedi #quasiqmzero #elmanescalfañé
dimecres, 8 de setembre del 2021
24-08-21 tempus discurrit
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada