Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dimecres, 8 de setembre del 2021

24-08-21 tempus discurrit

 Vinificació 5.- Dintre de tot el procés hi ha una part que es converteix en un subproducte (és un producte secundari o accidental derivat d'un procés industrial o una reacció química, que no és pas el que es vol obtenir)
Un subproducte pot ser útil i amb valor econòmic o pot ser considerat un residu a eliminar.
Tenim dos subproductes: la rapa (on s’agafen el grans) i la brisa que son les pellofes del gra i s’han d’eliminar, per tant és un cost afegit, però n’hi ha un tercer que s’aprofita per fer oli: les granes.
L’oli de grana de raïm era ja conegut a Egipte i a Roma; s’empraba per l’efecte calmant i amb ingesta continuada millora el benestar general. Accelera la regeneració dels teixits de la pell i tanca més ràpid les ferides.
Curiositat:
Se’n pot fer sabó de l’oli, té un olor agradable i dona una sensació d’alleugeriment a la pell. S’usa també en cosmètica!!! #CMdlGBE #naturalocalBE #floralocalBE #humanitzaciódelmedi #quasiqmzero #elmanescalfañé