Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dimecres, 13 d’abril del 2022

03-04-22 tempus discurrit...

 

El Rec Comtal-2
Avui dia encara no se’n sap pas ben bé d’on surt: si del nivell freàtic del Besòs o d’una beta natural que pot venir des del Montseny.
El cas és que al parc de les Aigües de Moncada i Reixac hi ha una construcció amb una mina iluminada en un tram fins que és perd engolit dintre del subsòl.
D’aquí el Rec comença el tram aeri que encara queda fins que després de les hortes, ja en terme municipal de BCN s’entuba i desenvoca al Besòs.
El Rec té un traçat curvilini ja que segueix les curves de nivell de la falla.
És Comtal per què era propietat dels Comtes que amb l’aigua, dominaven els Molins i per tant la farina de blat.
Al entrar a Barcelona ciutat, l’aigua ja no es podia usar com a aigua de boca i tenia aplicacions industrials sobretot en el ram de la pell i els teixits.
Curiositat:
Tota la part que es conserva està al barri de Vallbona, també conegut com “el Valentine” una fàbrica de pintures ja desaperaguda. #edificissingularsdelmón #edificissingularsdeCAT #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé