Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dimecres, 13 d’abril del 2022

04-04-22 tempus discurrit...

 

La fava.
La fava (vicia faba), és una lleguminosa amb un alt percentatge de proteïna (27-30%} i d’aigua, en canvi conté molt poca energia.
Solen consumir-se ben tendres, ofegades amb all , ceba, fulles de menta i una mica de botifarra negre.
Abans d’ahir la gelada (-3 graus) els hi va fer abaixar el cap. Pot aguantar fina a 4 sota zero, però la capsa o tavella, quan baixa més de dos pot glaçar la llavor, ja veurem l’afectació fins on arrivarà.
Curiositat:
A part de ser flatulentes, a segons quines regions, per exemple Serdenya, la gent té “favisme” una alergia provocada per un consum gran en époques remotes que ha quedat gravat a L’ADN.
També us en podeu trobar alguna de seca en el tortell de Reis. #CMdlG #naturalocalBE #floralocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé