Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dimecres, 13 d’abril del 2022

06-04-22 tempus discurrit...

 

Brunyols o bunyols???
Els brunyols son una menja associada amb la Quaresma i molt especialment de Setmana Santa.
A l’Empordà se’ls hi afegeix aquesta “r” que els fa més musicals.
La fórmula és molt senzilla:
* 600 gr de farina
* 150 gr de sucre
* 7 gr de sal
* 15 gr de matafaluga (pot ser en pols o en gra)
* 65 gr de greix o mantega
* 4 ous
* 12 gr de pell de llimona
* 35 gr de llevat premsat.
Després hi ha moltes variants.
Solen fer-se a quasi totes les cases.
Curiositat:
Sovint es donen a probar al veïnat, inclús se n’intercanvien entre ells.
Quan feia de manescal, quasi totes les cases de pagès m’en donaven una embosta (quantitat que cap en la conca de les dues mans). #menjarstradicionals #humanitzaciódelmedi #quasiqmzero #elmanescalfañé