Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dilluns, 1 de juliol del 2024

13-06-24

 Transhumància 24-5
5è dia.
Des de Rocabruna fins a la Moixa de Llanars, 15 quilòmetres. Unes 6-7 hores, carretera asfaltada i lentitud, ja que el ramat està cansat. Sortim de Rocabruna a les sis del matí, vigilant molt els ferros dels vorals de la carretera perquè el vedells petits poden caure als desaigues que no tenen continuïtat, anem fins a Font-rubí, esmorzem a coll Pregon, prop de L’ermita de la Mare de Déu de les Neus i tirem cap a Camprodon passant pel costat del golf. Atravessem Camprodon per plaça de la Vall, pont del Freixenet sobre el Ritort, c. del Freixenet, c. València, av. de Maristany i cap a Llanars. On triem les que van a la Moixa o al Catllar. Fem el dinar de comiat a la Moixa del barri de Feitús de Llanars.
Curiositat:
A Camprodon ens obliguen a passar-hi el divendres quan sempre hi passàvem el dissabte. L’excusa es que el dissabte no hi ha personal per netejar els carrers després de passar-hi les vaques.
Qui perd els orígens, perd la identitat i molta gent no recorda que els CAMINS RAMADERS hi eren MOLT ABANS QUE ELS cotxes, els carrers, les carreteres i els turistes de cap de setmana. #transhumànciaaltagarrotxaripolles