Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dilluns, 1 de juliol del 2024

25-05-24

 Ginesta, ginestell, argelaga i gatosa.
Totes son de la família de les papilionàcees.
La ginesta és un arbust que floreix al maig-juny, flor d’un groc intens i molt oloroses que creixen cap al final de la tija; no té espines.
El ginestell és una arbustiva que també fa una flor groga daurada, només té fulles a la part alta i en castellà se’n diu “rentama de escobas” ja que és feien escombres una vegada sec.
L’argelaga, una arbustiva amb punxes, floreix de maig a juliol, amb una flor més petita que la ginesta, creix fins a dos metres d’alçada.
La gatosa és més un matoll que un arbust, té moltes més punxes que l’argelaga, més petites i més juntes i curtes, la diferencia principal és que floreix a l’hivern, es torna de color gris a l’estiu i és crema facilment.
Totes tenen alcaloides més o menys tóxics!!!
Curiositat:
El ginestell de Tossa, és endémic del massís de Cadiretes i de les Gavarres i no és troba enlloc més del Món!!!! #naturalocalBE #floralocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé