Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dilluns, 1 de juliol del 2024

28-05-24

 El codony.
Fruit del codonyer (Cydonia oblonga), és una fruita difícil de menjar-la crua, per els tanins i la duresa que té.
Té una olor i una fragància delicada, abans és posaven entre la roba per perfumar-la.
A l’antiga Grècia clássica era dedicat a Afrodita, símbol de l’amor i la fertilitat.
Curiositat:
Allioli de codony. (Amb Thermomix)
1
Posem els 500grs d’aigua al got, i hi posem el cistellet a dins, amb els 2 codonys tallats a quarts i programem 25min /Varoma/ Vel. 2
Deixem refredar i els pelem.
2
Posem una gerra sobre la tapa del Thermomix, tarem i pesem els 100grs d’oli.
Posem al got els 2 grans d’all i els piquem 3 seg /Vel 7
3
Afegim els codonys cuits, freds i pelats al got, sal al gust i programem 1 min/Vel 5.
Posem la papallona a les ganivetes.
4
Programem 4min/ Vel. 3 , i mentrestant anem tirant a la tapa, un filet d’oli
#CMdlG #naturalocalBE #floralocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé