Fer vi (3)
El desfangat.
El most separat de la part sòlida: raïm i rapa, té encara partícules sòlides que s’anomenen fangs: restes terroses, troçets de rapa, brisa, proteïnes i mucílegs que cal separar.
Pels vins blancs, és quasi imprescindible, però no sempre necessari, s’anomena també el primer clarificat.
Cal deixar reposar el most 24 h. i per decantació deixar els fangs al fons, és la manera més natural, però la tecnificació pot fer la separació per: filtració, centrifugació o bé amb clarificants.
Pd.- la tercera foto ( no és pas meva) mostra vi sense desfangar, desfangat natural i desfangat amb clarificants
Curiositat:
La vinificació de vi negre, necessita fer la fermentació del most sense la separació de la brisa i la rapa, ja que el color li dona la pell i els tanins de la rapa l’hi donen la longevitat al vi negre. #CMdlG #naturalocalBE #floralocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi
dijous, 12 de setembre del 2024
02-09-24
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada