Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dijous, 12 de setembre del 2024

02-09-24

 Fer vi (3)
El desfangat.
El most separat de la part sòlida: raïm i rapa, té encara partícules sòlides que s’anomenen fangs: restes terroses, troçets de rapa, brisa, proteïnes i mucílegs que cal separar.
Pels vins blancs, és quasi imprescindible, però no sempre necessari, s’anomena també el primer clarificat.
Cal deixar reposar el most 24 h. i per decantació deixar els fangs al fons, és la manera més natural, però la tecnificació pot fer la separació per: filtració, centrifugació o bé amb clarificants.
Pd.- la tercera foto ( no és pas meva) mostra vi sense desfangar, desfangat natural i desfangat amb clarificants
Curiositat:
La vinificació de vi negre, necessita fer la fermentació del most sense la separació de la brisa i la rapa, ja que el color li dona la pell i els tanins de la rapa l’hi donen la longevitat al vi negre. #CMdlG #naturalocalBE #floralocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi