Fer vi (2)
Desprès de desrapar xafarem el raïm. Al trencar-se la pell, surten les llavors i la polpa.
A partir d’aquest moment començen a haber-hi reaccions quimiques (procès oxidatiu que equival a ENVELLIMENT ) ja que dintre de la pell del gra no hi ha oxigen.
A partir d’ara la condició d’irreversibilitat d’aquest procès no és pot aturar i cal ser molt curós per evitar que el resultat final sigui òptim.
L’experiència i sobretot la Ciència Enològica fan que poguem alentir el procès oxidatiu i allargar la vida del vi.
La premsada ha de ser suau per obtenir un most de primera qualitat, a mida que augmentem la presió el most passarà a ser de segona o tercera qualitat.
El MOST FLOR és el que s’obté per gravetat.
Ara ja tenim el most per un cantó i per l’altra la pell i les llavors.
Curiositat:
Prop d’un 10% del most son impureses, que cal eliminar en un procés que s’anomena DESFANGAMENT. #CMdlG #naturalocalBE #floralocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé
dijous, 12 de setembre del 2024
29-08-24
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada