Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dimecres, 8 de setembre del 2021

01-09-21... tempus discurrit

 La Ciència avança amb passos ferms, però un es dona compte que estem encara a l’edat de pedra. Tot i que evoluciona molt ràpidament, poc que coneixem pas quasi res dels factors que afecten al canvi climàtic.
La foto d’avui no és pas meva, però considero que es significativa.
Sembla que la Corrent del Golf està alentint la seva velocitat i pot arribar a col·lapsar.
Les grans corrents marines, que es veuen a la foto, fa relativament poc temps que s’estudien, però per exemple fa que tota la costa nord-africana i la del Oest d’Europa tinguin una temperatura que les fa habitables, si s’atura tota la zona passarà a temperatures com a èpoques pree-glacials.
De moment la causa sembla ser, encara és un estudi, que es l’augment de l’aigua dolça al oceà Àrtic amb la fosa del gel!!!
Curiositat:
L’aigua salada pesa més que la dolça, per tant les corrents calentes son superficials i si al pol Nord no troben aigua salada no passa a ser una corrent sub-superficial i freda, fet que diuen els científics que farà aturar les corrents marines de tot el mon!!! #fenomensnaturalsnocontrolables #quasiqmzero #elmanescalfañé