Vinificació -6
El procés tira endavant després de
disset dies de fermentació, ara ja veiem el color que tindrà el vi,
encara però queden sucres que van fermentant.
Ha començat el procés de clarificació.
Aviat caldrà decantar i filtrar el vi per posar-lo a la bota de fusta.
Per
a la clarificació química s’usen diversos components col·loïdals que fan
flocular les partícules que floten dintre de la massa del vi, al
precipitar es poden separar al decantar o al filtrar. Segons quines
substàncies s’emporten una part bona del vi per tant caldrà actuar amb
precaució, de totes maneres una par molt important de les precipitades
son les que oxigenen el vi i per tant li escurcen la vida.
Curiositat:
Els floculants més naturals son : la clara d’ou, la gelatina de peix i l’albúmina. #CMdlGBE #humanitzaciódelmedi #processosnaturalscontrolables #elmanescalfañé
dimecres, 8 de setembre del 2021
03-09-21... tempus discurrit
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada