L’encant d’una flama blava.
El cremat, una beguda
associada al mar, és el que resulta de cremar una part de l’esperit de
vi que porta el rom i/o l’aiguardent de canya.
Mentrestant és crema se li pot afegir: cafè en gra o líquid, sucre, pell de llimona i canyella en branca.
És pot deixar amb la quantitat d’esperit de vi que vulguem, cremant-lo més o menys estona.
L’aire
caribeny d’aquesta beguda (rom i canya) s’ha fet popular en les
cantades d’havaneres, el que reforça encara més aquest possible origen
mariner, que l’associa també amb Cuba.
El cremat, doncs, és una
beguda de fortes arrels catalanes però que, pels seus ingredients i el
seu clima, evoca un mític i paradisíac món tropical.
És per tant
originari de la Costa Brava, ja que els americanos, indians i mariners
reflectien en les seves nostàlgiques i cadencioses cançons els records
de l’Havana.
Curiositat:
L'invent dels destil.lats, dels quals
el rom i la canya en formen part, es deu a un personatge català
medieval, Arnau de Vilanova, l'inventor de l'"aquavit" (aqua vitae o
aiguardent). #culturalocalBE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé
dimecres, 8 de setembre del 2021
28-08-21... tempus discurrit
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada