Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dimecres, 13 d’octubre del 2021

01-10-21 tempus discurrit...

 Passeig de Gràcia(5)
Baixant cap el mar a ma esquerra trobem l’últim edifici civil d’en Gaudí: la Pedrera (casa Milà).
És una obra d’art, visualment, tot i que els envejosos li deien la “mona de Pasqua”, inclús el mateix nom de pedrera ja era despectiu. Arquitectònicament, una passada, considerada una obra innovadora en comptar amb una estructura de columnes i plantes lliures de murs de càrrega. De la mateixa manera, la façana –totalment de pedra– és autoportant, és a dir, no ha de suportar càrregues de les plantes. Un altre element innovador va ser la construcció del garatge soterrat.
La part de les golfes i el terrat eren més altes del màxim permès per l’Ajuntament, al igual que un pilar de la façana que estava dintre de la vorera i a més a més excedirà en volum el permès. Això era degut a que Gaudí canviava sobre la marxa els Plànols originals per adaptar-los a les necessitats constructives.
Curiositat:
Altres propietaris del passeig de Gràcia es varen enfadar amb els Milà i els varen deixar de saludar, argumentant que la genialitat de Gaudí faria baixar el preu de sòl a la zona. (Sic) #edificissingularsdebarcelona #humanitzaciódelmedi #quasiqmzero #elmanescalfañé