Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dimecres, 13 d’octubre del 2021

27-09-21 tempus discurrit....

Passeig de Gràcia (1)
És a la Dreta de l'Eixample, tot i que en una posició molt central, connecta la plaça de Catalunya, a la banda de mar, amb el carrer Gran de Gràcia, a la banda de muntanya.
Fa 1.6 km de llarg i travessa tot l'Eixample; i és, de lluny, el carrer més ample de la ciutat, amb 42 metres.
Hi ha edificis singulars del Modernisme i del seus principals arquitectes.
L'antic camí rural, flanquejat per horts i cases rurals, era la via principal per anar de la vila de Gràcia (municipi independent fins al 1897) fins a Barcelona, per on s'entrava a través del portal de l'Àngel. El primer projecte d'urbanització, ideat per l'Ajuntament de la ciutat, data de 1821.
El nou passeig, inaugurat el 1827, va esdevenir el lloc favorit on l'aristocràcia va exhibir les seves habilitats en l'art de muntar a cavall i els seus cotxes luxosos al llarg del segle xix. En aquesta època el passeig va esdevenir un dels llocs d'esbarjo més coneguts de la ciutat, amb cafès, restaurants, sales de ball, atraccions i teatres d'estiu.
Les fotos estan fetes des dels jardins on comença el carrer Gran de Gràcia
Curiositat:
Ha esdevingut un Passeig que si parlen molts idiomes i molt poc català, vaja que és ple de gent forània!!! #edificissingularsdeBCN #humanitzaciódelmedi #quasiqmzero #elmanescalfañé