Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dimecres, 13 d’octubre del 2021

29-09-21 tempus discurrit...

 Passeig de Gràcia(3)
De fet el Passeig no s’acaba al Cinc d’Oros sinó que tota la zona dels Jardinets de Salvador Espriu encara ho és i a la part de muntanya i ha un edifici, ara hotel, que tanca quasi el Passeig, deixant el carrer Gran de Gràcia com un carrer més estret.
La casa Fuster es obra de Lluis Domènech i Muntaner, és per tant modernista i a fe que val la pena dedicar-li una vista si esteu a prop.
Construïda sobre el solar que ocupava la fàbrica de xocolata Juncosa. A la planta baixa hi havia el cafè Vienès famós per les tertúlies.
Més tard si van fer vivendes. Destaca sobretot la primera planta, la noble on vivien els Fuster, la columnata i la cantonada cilíndrica, especialment la base on s’aguanta.
Te cinc plantes, un terrat i un soterrani on hi havia hagut la sala de ball: el Danubio Azul
Curiositat:
Precisament els jardins s'anomenen així en honor del poeta, ja que en un dels despatxos de la torre cilíndrica de la cantonada Espriu hi va crear gran part de la seva obra literària #edificissingularsdebcn #humanitzaciódelmedi #quasiqmzero #elmanescalfañé