Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dimecres, 13 d’octubre del 2021

11-10-21 tempus discurrit....

 Porrera ( Priorat)
Avui i sense que serveixi de precedent faré propaganda gratuïta d’un petit celler, que d’altra banda no la necessita pas.
A Porrera hi ha més de trenta cellers entre petits i més grans.
D. O. Q Priorat amb vinyes velles de més de 80 anys, del celler Balma-Prat al c. / Prat de la Riba, 7 ; és de caire familiar i només pot produir 3.000 botelles a l’any.
En el vídeo és veu un dels moments del “battonage” que consisteix en trencar el “barret” i barrejar tots els components del cub de fermentació per augmentar la capacitat dels ferments i obtenir després una maduració en bota més uniforme.
Fa només tres vins:
El Dempeus, cupatge de cinc varietats: carinyena, garnatxa, cabernet sauvignon, merlot i syrah, amb 12 mesos de criança.
La Parada, cupatge de les varietats pròpies del Priorat: carinyena i garnatxa negre i criança de 18 mesos.
I el Dempeus Selecció , una joia enològica, mono-varietal de carinyena, un criança de 24 mesos en bota de roure francès
.
Per a producció dels criances, només utilitza unes dotze botes, de les quals en canvia 2-3 cada any.
Curiositats:
El carrer Prat de la Riba de Porrera, s’anomena “el passeig dels cellers”.
Les vinyes del carinyena de Dempeus Selecció tenen 125 anys i una producció molt escadussera!!! #gentquefapaís #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé