Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dimecres, 13 d’octubre del 2021

30-09-21 tempus discurrit...

 Passeig de Gràcia(4)
La part financera, també hi té o hi ha tingut edificis importants.
Un va tenir ressonàncies polítiques ja que es va intentar perseguir a un que era President de la Generalitat i l’altra, encara actiu, ha perdut força ja que van “centralitzar la Borsa”.
Banca Catalana va començar amb la B. Dorca d’Olot i va anar comprant entitats: B. de Girona, B. D’Expansió Comercial, B. de Barcelona, B. Industrial de Cat. , B. Industrial del Mediterrani. Finalment va ser absorbida pel BBVA. La seu al número 84, te una doble façana de vidres.
La Borsa de BCN, té una Seu històrica que és la Llotja de Mar, però va ser traslladada al Passeig de Gràcia numero 19, on encara hi roman però amb moltes limitacions.
Edificació molt austera i sense valor arquitectònic.
Curiositat:
Hom afirma que l'entitat (Banca Catalana)va finançar activitats catalanistes de tota mena, fins i tot el fitxatge de Johann Cruyff pel FC Barcelona el 1974 #edifisissingularsbcn #humanitzaciódelmedi #quasiqmzero #elmanescalfañé