Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dijous, 4 de març del 2021

Tempus discurrit... 03-03-21

La prunera (Prunus domestica) és un arbre caducifoli conreat principalment pel seu fruit, la pruna. Pertany a la família Rosaceae i al gènere Prunus. L'espècie Prunus domestica té el seu origen en el Caucas, Anatòlia i Pèrsia i es considera com l'espècie europea.
Flors blanques amb 5 pètals i solitàries. És el més rústic dels fruiters i el que es pot conrear més al nord o a més altitud, cosa que fa que es faci servir com a peu per empeltar-hi: presseguers, ametllers i albercoquers.
Podem trobar: claudies verdes i vermelles, la Santa Rosa, la del frare, la blava i la cascavellana (amb un pinyol fácil de treure) que s’utilitzava per farcir carn. Es poden assecar i junt amb pinyons,orellanes, panses, salsitxes fan un farcit excelent pel pollastre de Nadal !!!
Tenen propietats laxants, gràcies a la bona fibra i als sucres. #CMdlGBE #naturalocalBE #floralocalBE #humanitzaciódelmedi #quasiqmzero #elmanescalfañé