Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dijous, 4 de març del 2021

Tempus discurrit... 26-02-21

El Palau de la Generalitat, antigament Palau de la Diputació, és la seu de la Presidència de la Generalitat de Catalunya. Igual que el de València, és un dels pocs edificis d'origen medieval a Europa que es manté com a seu del govern i de la institució que el va construir, la Generalitat de Catalunya.
És al barri gòtic, a la plaça Sant Jaume i formava part del barri jueu. Antigament l’entrada principal era per carrer de Sant Honorat i arribava fins el carrer del bisbe, on hi ha un un pont neo-gòtic que l’uneix a la casa dels Canonges. La façana del carrer del Bisbe és un mur de carreus senzill, amb una porta d'accés que dóna al pati menor adjacent al pati gòtic. Està coronada per una cresteria amb pinacles i gàrgoles.
Curiositats:
1- el pati dels tarongers, que es al primer pis
2- el carrillon i
3- el saló de Sant Jordi (La part més important de l'obra i nucli de tota la construcció és la capella de Sant Jordi en el centre del primer pis, amb tres naus i cúpula. Al segle XVIII esdevé Saló de Sant Jordi. Encara conserva el paviment original fet de marbre policrom.)
Si mai teniu oportunitat si fan visites guiades prèvia sol·licitud, el segon i el quart cap de setmana (dissabte i diumenge) de mes, llevat del mes d'agost. #edificissingularsdebarcelona #humanitzaciódelmedi #quasiqmzero #elmanescalfañé