Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dijous, 4 de març del 2021

Tempus discurrit... 24-02-21

 Porta nom de reial i ho és per la seva bellesa. Amb un regust elegant accentuat per la font, fanals i palmeres, la plaça Reial és una de les més bullicioses i vitals de Barcelona, especialment de nit. Aquesta és la més apreciada de les places porxades de Barcelona.

Cap el 1835, fruit de les desamortitzacions, desapareixien molts dels edificis religiosos de Barcelona. Va ser el cas de l'antic convent dels caputxins, que va passar a millor vida deixant lliure un gran solar. S'hi urbanitzà, uns anys després, l'actual plaça Reial.
El rei Ferran VII, monarca de l'època, havia de quedar immortalitzat al centre de la plaça amb una estàtua eqüestre. El monument no es va arribar a fer i al seu lloc hi trobem la font de les Tres Gràcies.
Curiositat:
A ambdós costats de la font central hi ha dos fanals, obra juvenil d'Antoni Gaudí. Culminats per un casc alat i un drac, els fanals van ser instal·lats a la plaça l'any 1879 #humanitzaciódelmedi #quasiqmzero #plaçahistòricaBCN #elmanescalfañé