Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dijous, 4 de març del 2021

Tempus discurrit... 28-02-21

 Apujeu el volum!!!

Els ocells estan esverats buscant parella i es preparen per la “Parada nupcial” (Conjunt d’actituds i emissions sonores, generalment vocals, que precedeixen l’acoblament o la formació de parella)

Entre els ocells, poden ésser executades només pel mascle o bé pel mascle i la femella, quan no hi ha dimorfisme sexual ben marcat (la femella i el mascle son molt diferents visualment) o quan la femella és molt semblant a les femelles d’espècies pròximes. Les parades nupcials tenen com a finalitat afavorir el reconeixement dels individus i evitar equívocs en quant al sexe o l’espècie, reduir l’agressivitat, estimular i sincronitzar les funcions dels òrgans sexuals perquè l’acoblament sigui reeixit, i delimitar el territori. Generalment, es limiten a emissions sonores, i alguns moviments ritualitzats més que res (i sobretot entre els ocells) consisteixen en l’exhibició per part del mascle de sons, colors, olors, etc, distintius. #naturalocalBE #faunalocalBE #CMdlGBE #quasiqmzero #elmanescalfañé