Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dijous, 10 de juny del 2021

Tempus discurrit... 01-06-21

 ranshumància (2)
A Catalunya, de transhumàncies pràcticament només se’n fan de ramats d’ovelles, i poques; i tan sols una de vaques, la que fan els germans Fontdecaba de la Moixa de Llanars, al barri de Feitús.
Enguany, com d’altres anys, els hem acompanyat des del 31 de maig fins al 4 de juny vam portar: 191 vaques, 1 brau i un centenar de vedells, en total cap a 300 caps de bestiar boví.
Des d’Avinyonet de Puigventós fins a Llanars amb l’ajut de 10 pastors, un gos (en Tarzan) i un cotxe d’assistència que porta els queviures, fil per a pastor elèctric, paraigües, la tenda (per si plou), sacs de dormir i aigua.
Curiositat:
Els camins ramaders tenien a cada tram un vigilant, que es cuidava de mantenir-lo i cobrava el pas,
vigilant també l’ordre de pas que s’havia establert en l’assemblea de la Mesta ( reunió o “concejo” de ramaders) i sobretot les zones de pastures. #transhumànciaBERI #naturalocalAE #faunalocalAE #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé