Foto

La fotografia de la capçalera és d'en Lluís Bosch i va ser feta en un dinar de Nadal de Trenquem el Cuc, tocant la tenora amb en Josep Pascual de l'Estartit i amb un "públic" totalment entregat.

dijous, 10 de juny del 2021

Tempus discurrit... 04-06-212

 Transhumància (5)
3r dia.
Diada curta, uns 10-12 quilòmetres, unes 6-7 hores. Per poder descansar i preparar el quart dia, que és el més dur de tots. 

Des de la Comella pugem per la serra del mateix nom, que corona el coll de Sant Julià, poc abans del qual deixem a mà dreta el trencant que puja a l’ermita de Sant Julià de Ribelles i agafem una nova marrada, que els primers anys va costar molt, ja que les vaques la desconeixien. 

Enguany, però, amb el fil al costat esquerre, arribem sans i estalvis fins al rierol del coll de Ribelles i parem al camp d’en Quel, a sota de Can Domer i a prop del Molí del Morató.
 

Curiositat:
Les vaques capdavanteres, son les líders del ramat (estructura piramidal), recorden els camins i passos, costa molt fer-les canviar el “xip” d’un any a l’altre. I les marrades son corriols, sovint torrenteres, que tot baixant-hi s’eviten les zigzagueigs dels camins de muntanya. #transhumànciaBERI #naturalocalAG #faunalocalAG #quasiqmzero #humanitzaciódelmedi #elmanescalfañé