Temps de cireres!!!
El cirerer ( prunus Avium) és un caducifoli originari de la zona del mar Negre.
De
copa allargada i alta en estat salvatge i més arrodonida quan es
cultiva, no vol pas ser esporgat. Hem de tenir cura ja que és un arbre
molt sensible a les ferides per poda i se’ns pot infectar ràpidament i
assecar branques senceres. És bo disposar de pasta cicatritzant i untar
les ferides just després del tall.
Les fulles son serrades i es tornen vermelles i grogues abans de caure.
Les flors son blanques amb 5 pètals hermafrodites i de fecundació creuada per abelles.
La cirera es de tipus drupa.
El
cirerer és un dels fruiters típics de les hortes de les nostres terres
ocupant un lloc privilegiat, ja que els seus fruits són apreciats per
nens i adults.
Pot viure fins a 100 anys.
Varietats: Bing,
Burlat, Cristobalina, Cua Llarga, Napoleon (vermella fosca), Picota
Vermella, Picota Negra, Cor de colom, Prime Giant, Ruby, Stark-Hardy,
Summit, Sunburst, Sweetheart, Van, Santina, Chelan, Cristalina, Roca,
Lapins, EarlyBig.
Aquestes meves son de la varietat sweetheart!!!Curiositat:
La fusta, de color clar entre rosat i vermellós, semidura i compacta,
pot ésser tenyida fàcilment per a fer-la semblant a fustes valuoses
d’uns altres colors, i singularment a la caoba; és emprada, tenyida o
no, en la fabricació de mobles ben apreciats. #CMdlGBE #naturalocalBE #floralocalBE #humanitzaciódelmedi #quasiqmzero #elmanescalfañé
dijous, 10 de juny del 2021
Tempus discurrit... 09-06-21
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada